Visioner för ett nytt Gamlestan

I Gamlestans fabriker i östra Göteborg visas från och med i dag visioner och förslag för hur nya Gamlestan ska se ut. Gamlestan ska omstöpas till modern, men ändå levande stadsdel och redan nu har tryggheten blivit bättre.

SKF, en viktig del i Gamlestand historia, kommer att släppa in både bostäder och andra verksamheter i sina gamla verkstadslokaler när produktionen flyttat ett stycke söderut på andra sidan Säveån.
- Det beror på att det är svårt att hitta industriella verksamheter som passar in, säger Hans Kalmnér, fastighetsansvarig på SKF. Vi tror också att vi kan skapa spännande mötesplatser, fortsätter han.

Ulf Malm jobbar med trygghetsfrågor för fastighetsägare och redan nu, innan nya Gamlestan har byggts, har tryggheten ökat och brottsligheten minskat i stadsdelen

- Utvecklingen har gått åt rätt håll de senaste fyra åren, säger Ulf Malm. Det beror på flera aktörer, bland annat föreningen fastighetsägarna i Gamlestan som arbetat för att skapa tryggare boendemiljöer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".