Thomas Cook i konkurs

Många drabbade resenärer på Landvetter

1:48 min

Bengt Ellisson med fru hade bokat en semester resa från Göteborg till Cypern, men väl på plats på Landvetter flygplats på måndagsmorgonen fick de besked om att planet inte skulle lyfta.

Resebolaget Thomas Cook, som äger Ving i Sverige, har begärts i konkurs och därför har tusentals svenskar drabbats av inställda Ving-flyg.

– Man har liksom gått ett halvår och väntat, men sedan får man veta att man inte kommer iväg. Men samtidigt var det nog tur att vi inte kom iväg för de som redan är utomlands verkar ju få svårt att komma hem nu, säger Bengt Ellison från Göteborg vars flyg till Cypern ställts in.

Från Vings ledning säger man att bolaget är så pass integrerat i Thomas Cook att man därför varit tvingade till det här beslutet.

– Vi har försökt få ut information så snabbt som möjligt och vi försöker hela tiden nå ut med senaste informationen till de kunder som är drabbade av de inställda flygen. Så fort vi har ny information så håller vi våra kunder informerade, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving-gruppen Norden.