Väg 168

Trafikproblem på Marstrandsvägen

1:38 min

På en del av Marstrandsvägen bygger Trafikverket en gång- och cykelväg. För att skydda Trafikverkets personal på platsen regleras trafiken av rödljus och flaggvakter. Men det respekteras inte av en del bilister.

– Vi har haft några incidenter där bilister struntat i avspärrningar, kört förbi trafikljus och flaggvakter och in på avstängt område, säger Peter Kolm byggledare på Trafikverket.

Sträckan som det handlar om är fyra kilometer lång och går mellan Stället och Risbo på väg 168, och under tiden som P4 Göteborgs reporter var på plats för att prata om situationen för vägarbetarna fanns det flera bilister som på olika sätt inte respekterade avspärrningarna.

Fackförbundet Seko har haft en representant på plats för att mäta hur hastigheten på förbipasserande och vid tillfället körde majoriteten över tillåten hastighetsgräns.

– Det pågår en diskussion med facket och även internt hur vi ska hantera situationen. Någon typ av åtgärd kommer det blir för vi kan inte hålla på att jobba så här, säger Peter Kolm på Trafikverket.