Upphandling av färdtjänsten kan dröja ytterligare ett år

Upphandlingen av vilka bolag som ska få köra färdtjänstens rullstolsbussar i Göteborg har blivit en riktigt segdragen historia. Trots att upphandlingen inleddes redan 2004 kan avgörandet dröja ytterligare ett år.

Och att det blivit en rejält utdragen process som vandrar fram och tillbaka mellan länsrätt, kammarrätt och regeringsrätt är kanske inte så konstigt. Enligt Roland Jensen, avdelningschef på Göteborgs Stad Färdtjänsten,  ligger Sverige i topp vad gäller överklaganden av upphandlingar.

I korthet går tvisten ut på att Göteborgs spårvägar och Göteborgs Buss inte är nöjda med hur Göteborgs stads Färdtjänsten skött upphandlingen av vilka som ska få köra färdtjänstens rullstolsbussar.

Det femåriga avtalet, värt 400 miljoner kronor, gick nämligen till bland annat Orusttrafiken och Taxi Kurir istället.

Och länsrätten har inte mindre än tre gånger underkänt upphandlingen - och nu ligger alltså ärendet i kammarrätten efter att båda parter överklagat det senaste utslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".