IFK Göteborg presenterar sin nya sportchef Håkan Mild. Foto Adam Ihse/ EXPONERA

Håkan Mild ny sportchef i Blåvitt

Håkan Mild slutar spela i IFK Göteborg, några Royal League-matcher återstår - sen blir han sportchef i klubben. Blåvitt måste se om sin organisation efter att klubbdirektören är tjänstledig på grund av skattehärvan. 

Det har varit en fantastisk fotbollskarriär för Håkan Mild - förutom 454 A-lagsmatcher i blåvitt har han varit proffs några år i Spanien och i England, och så var han med i fotbolls-VM 1994 och tog hem bronset för Sverige.

Redan 1987 kom han till IFK Göteborg och tills alldeles nyligen så var det klart att Håkan Mild skulle fortsätta spela en säsong till.

Men det blåser hårt kring storklubben IFK Göteborg efter den skattehärva som ekoåklagare undersöker. Klubbdirektören Mats Persson är ledig och sjukskriven efter misstankar om skattebrott.

Blåvitt måste förstås se över sin organisation och ett sätt att fylla luckan efter den frånvarande klubbdirektören är att utse en sportchef.

Exakt vilka uppgifter som Håkan Mild som sportchef ska ha presenteras under torsdagen på kamratgården, strax efter att Mild avslutat ett träningspass. För klart är att han ska spela dom kvarvarande Royal League-matcherna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".