Mölndalsprotester mot utförsäljning av hyresrätter

Drygt 200 personer demonstrerade i går kväll utanför Mölndals Stadshus mot den planerade utförsäljningen av drygt 450 lägenheter i allmännyttan. Det är Mölndalsbostäders politiska styrelse som vill sälja hyreshusen till en privatvärld.
Hyregästföreningen anser att det är kommunal skatteplanering via ett skalbolag där hyresgästerna får betala slutnotan. Rent praktiskt går affären till så att kommunägda Mölndalsbostäder säljer de 455 hyreslägenheterna i Bifrost och Åby till ett annat för ändamålet bildat kommunalt bolag, som i sin tur bjuder ut hyreshusen till en privatvärd. På så sätt ökas aktiekapitalet från 13 till 93 miljoner. - Skatteplanering genom skalbolag, menar Peder Hagström i Hyresgästföreningens Mölndalsavdelning, som tycker att affären är etiskt och moraliskt förkastlig. Nästa torsdag tar styrelsen i Mölndalsbostäder beslut i affären. Miljöpartiet är enda parti som reserverat sig mot beslutet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".