Naserligans ledare häktad

Ledaren för den så kallade Naserligan, en 45-årig man, häktades på onsdagsförmiddagen av Göteborgs tingsrätt.

Den 45-årige mannen har varit anhållen i sin frånvaro ända sen förra sommaren, misstänkt för anstiftan till grov utpressning, anstiftan till grov misshandel och för grovt bedrägeri. Å det har han också varit internationellt efterlyst för.

Redan i våras dömdes flera av hans medgärningsmän för grova bedrägerier, och enligt kammaråklagare Thomas Ahlstrand så är dessutom andra åtalade.

Gripandet av naserligans ledare skedde av en händelse. Det var i slutet av oktober som två svenska poliser på sin fritid gick in i en jourbutik i Köpenhamn. I affären mötte de den efterspanade gängledaren. Dansk polis kontaktades och gripandet var odramatiskt.

I går kom mannen till Göteborg efter att plötsligt ha accepterat att bli utlämnad från Danmark. Han har suttit häktad i Köpenhamn i sin frånvaro sedan slutet av oktober.

Under häktningsförhandlingen i morse förnekade 45-åringen, enligt kammaråklagare Ahlstrand, alla misstankar om brott - förutom misstanke om vapenbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".