När personalen på ICA-s lager i Kungälv fick söka om sina jobb så var det bara svenskarna som fick förnyat förtroende

Veckan före jul fick sjutton anställda - både svenskar och invandrare - besked om att de varslas från ICA:s varulager i Kungälv.

Deras visstidningsanställningar gick ut och företaget ville se över vilka som kan bli aktuella för fasta tjänster i stället. Anställda med invandrarbakgrund känner sig illa behandlade då de jobbat lång tid på företaget och nu ändå riskerar att få gå. Hur många fasta tjänster som kan bli aktuella ska förhandlas efter nyår. Västekots källor säger att svenskar har fått uppmaning att söka de fasta tjänster som blir aktuella efter årsskftet, medan de med invandrarbakgrund enbart fått besked att deras anställning upphör.Enligt driftchefen Mats Eriksson följer företaget alla regler om företrädesrätt, men att ett missförstånd kanske har uppstått på grund av att företaget inte varit tillräckligt tydligt i sin information om omorganisationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".