Tioåriga fängelsestraff för narkotikabrott

Två män i 30-årsåldern dömdes idag Göteborgs tingsrätt till tio års fängelse för grovt narkotikabrott.

Männen dömdes för att ha medverkat i smuggling av 627 kilo cannabis från Spanien. De greps i maj efter att både svensk och spansk polis spanat mot misstänkt smuggling på spanska solkusten. De två göteborgarna greps efter att narkotikan hittats i en lastbil när den körde över franska gränsen. Männen körde inte själva transporten dömdes för att ha införskaffat narkotikan. Man misstänker att smugglingen är ett led i ett större narkotikaaffär för bara veckor för beslaget hade spansk polis beslagtagit 1,7 ton cannabis.

De två göteborgarna förnekar all inblandning med narkotikan och menar att det är en mängd olyckliga omständigheter som satt dem i samband med den. Bland annat hävdar den ena att hans affärer på spanska solkusten egentligen handlar om en havererad fastighetesaffär och den andra hävdar att hans bolag enbarg sysslar med import och export av begagnade tv-apparater och vitvaror, inte narkotika.

Bägge göteborgarna dömdes till tio års fängelse, för den ene av dom ingår då ett straff för dopingbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".