Öppet för miljöpartiet i Göteborg

Miljöpartiet i Göteborg deklarerar nu att ett vänstersamarbete inte är självklart efter valet i höst. Efter fyra års samarbete med socialdemokraterna säger miljöpartiet - till skillnad från vänsterpartiet - att förhandlingar efter valet, precis som efter tidigare val, blir avgörande.
Miljöpartiet markerar att man nu inte är nån gisslan hos socialdemokraterna, utan att det finns annan samhörighet, över blockgränserna. Bland annat den viktiga frågan om att förändra stadsdelsnämnderna kan enligt Claes Roxbergh, ledande miljöpartist i Göteborg, skapa nya formationer med kristdemokrater, folkpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet. Ett ännu tydligare exempel på att miljöpartiet håller dörrarna öppna efter valet är budgeten. Medan vänsterpartiet och socialdemokraterna är överens om nästan varenda siffra väljer miljöpartiet att bara i ord säga vad man vill. En sifferbudget kommer först efter valet och miljöpartiet blir därmed mindre tydligt än dom andra partierna, men med stor handlingsfrihet i kommande förhandlingar. Men samarbetet med vänsterpartiet och socialdemokraterna har fungerat bra under mandatperioden, lägger miljöpartisten Claes Roxberg till.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista