Göteborgs fotbollsföreningar pressar partierna

Fotbollsföreningarna i Göteborg går till fortsatt offensiv.

Inför valet i höst avkrävs nu de politiska partierna svar - på VAR de står och OM de vill satsa på bredd och ungdom.

Inte mindre än 161 fotbollsföreningar i Göteborg och i kranskommunerna har skrivit under uppropet för att den största

organiserade idrotten i stan ska få bättre villkor för att kunna leva vidare.

På ett stormöte igårkväll beslöt föreningarna att gå vidare och kräva klara och tydliga svar av de politiska partierna i Göteborgs kommunfullmäktige.

Frågorna, där partierna ska svara ett enkelt ja eller nej, handlar bland annat om politikerna ställer upp på att bygga nya konstgräsplaner, sänka taxorna på planhyra och höja bidragsåldern för föreningarna från 20 till 25 år.

De 161 föreningarna konstaterar att fotbollen i Stockholm och Malmö har bättre kommunalt stöd än i Göteborg.

Man vill därför också ha besked om fullmäktigepartierna är beredda att verka för nolltaxa - först för ungdomslag och sen för idrott överhuvudtaget.

Men det handlar inte bara om fotboll - föreningarna vill genom det ökat stöd kunna göra en större insats FÖR integration och friskvård och MOT skadegörelse och kriminalitet.

Gärna EM i fotboll 2016 - men först en rejäl satsning på bredd och ungdom, är parollen - svar vill föreningarna ha inom en månad så att varje partis inställning ska kunna redovisas på Göteborgs Fotbollförbunds årsmöte 26 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".