Klart för storseglingar i Marstrand i sommar

Det blir internationella storseglingar i Marstrand även till sommaren. Efter stor osäkerhet har arrangerande GKSS bestämt sig för att genomföra matchracingtävlingarna trots att det ännu inte är helt klart med ny huvudsponsor.

Osäkerheten kring seglingsarrangemanget som lockat 10 000-tals åskådare varje sommar sedan starten 1994 beror på att den tidigare huvudsponsorn, tobakstillverkaren Swedish Match, inte längre får lov att sponsra idrottsevenemang inom EU. Därmed stod såväl hela matchracingtouren som marstrandstävlingen utan huvudsponsor. Nu arbetas det frenetiskt på såväl internationellt håll som hos GKSS för att hitta nya huvudsponsorer.

Och enligt GKSS vd Peter Klock har man nu kommit så nära en uppgörelse med ett företag att man kan säga säkert att det blir matchracingtävlingar i Marstrand med hela världseliten på plats.

Det finns dock fortfarande frågetecken kring arrangemanget. Det kan bli så att Marstrandstävlingen tvingas stå utanför den stora touren, där segraren i år också kommer att kåras till Världsmästare för första gången, på grund av att de båda tilltänkta huvudsponsorerna konkurrerar med varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".