Inga spår efter saknad 10-åring

Trots intensiva spaningar saknas ännu 10-årige Bobby Äikiä som försvann från sina föräldrars bil i Bäckebol på Hisingen igår eftermiddag.

Polisen har bland annat sökt med hundpatruller och militär från Skövde och Halmstad deltar i sökandet. Men ännu har det inte gjorts några framsteg.

Föräldrarna gick för att handla och när de kom tillbaka fanns deras son inte kvar i bilen.

Polisen uppger att man kommer fortsätta sökandet efter 10-årige Bobby Äikiä med nuvarande styrka på mellan 50 och 100 personer fram till mörkrets inbrott. Sen ändrar troligen polisen taktik då pojken är skygg för andra människor.

Jan Bertilsson, informatör på polisen, säger till Göteborg Direkt att man ska testa att dra undan de synliga poliserna och i stället försöka hitta en metod som kan locka fram pojken. Vad exakt det kan vara som ska locka fram pojken vet polisen ännu inte - men i tidigare fall har t ex en hemglass bil och dess signal lyckats locka fram en person man sökt och som varit försvunnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".