Foto Adam Ihse/ EXPONERA COPYRIGHT SCANPIX

Misstänkt bomb spärrade av Storgatan

Delar av Storgatan i centrala Göteborg spärrades av vid 21-tiden i går kväll sedan polisen fått larm om en misstänkt bomb. Men efter att polisens bombtekniker undersökt det mystiska föremålet hävdes avspärrningarna.

Någon bomb var det inte, och på dom skrivna lapparna protesterade någon mot parkeringsböter.

”Det räcker med parkeringsböter. Fortsättning följer” stod det på en lapp den misstänkta bomb som en privatperson observerade och som stod mitt på trottoaren i närheten av fackförbundets SKTF:s lokaler på Storgatan.

Enligt uppgiftslämnaren såg föremålet ut som en bakmaskin eller en kylväska och det stack ut några sladdar. Polisen spärrade av ett mindre område i väntan på att bombteknikerna skulle anlända. Någon evakuering av boende i kvarteret ansågs inte behövas.

När man efter ett tag såg att det fanns en handskriven lapp på föremålet med ett uttalat hot på höjdes beredskapen ytterligare hos polisen.

Några andra hot, förutom den handskrivna lappen, hade dock inte kommit polisen till del med anledning av fyndet.

(På Storgatan finns inga särskilda byggnader som kan tänkas utgöra ett presumtivt objekt för ett bombhot. Där finns exempelvis inget som kan knytas till danska intressen med tanke på de protester som riktas mot Danmark, i dessa dagar efter nidbilderna på profeten Muhammed.)

Men efter att polisens bombtekniker undersökt det mystiska föremålet hävdes avspärrningarna.

-Apparaten var tom, sade polisinformatören lakoniskt till TT 00.45 natten mot lördagen.

Inne i paketet fanns en annan lapp riktad till göteborgs kommun - med texten ”tack för alla parkeringsböter”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".