Två gripna för mord på försvunnen tioåring

Under eftermiddagen har förhör inletts med en man och en kvinna som gripits skäligen misstänkta för mord på tioåriga Bobby som varit försvunnen sedan 29 januari. Mats Glansberg, informationschef på polisen i Västra Götaland, säger att det är uppgifter i framför allt förhör som lett fram till gripandet.

Den snart 11-årige Bobby från Nässjö anmäldes försvunnen av sin mamma och hennes sambo och under en veckas tid pågick ett storskaligt sökande runt Bäckebol på Hisingen i Göteborg, där han försvann.

Åklagaren Niclas Sannerholm säger till Västekot att det är flera omständigheter som lett fram till gripandet av mannen och kvinnan - bland annat uppgifter som kommit fram i förhör och även omständigheter kring Bobbys försvinnande. Åklagaren Niclas Sannerholm säger också till Västekot att polisen i första hand nu letar efter Bobby i närheten av den gripna mannens och kvinnans hem.
Mannen och kvinnan har under eftermiddagen fått offentliga försvarare och förhören fortsätter. Eventuell häktning ska ske senast fredag.

Polisen har ännu inte hittat Bobby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".