Fortsatt turbulens i Sjukvårdspartiet

Det är kris i Sjukvårdspartiet i Västra Götaland. I Norra Älvsborg har flera styrelseledamöter hoppat av och i Göteborg kan det bli likadant denna vecka.

Sjukvårdspartiet i Västra Götaland har länge skakats av interna motsättningar. De två största distrikten, Norra Älvsborg och Göteborg, har velat dela partiet men stoppats av partistyrelsen i Västra Götaland.

Krisen blev akut förra året när en distriktets starke man i Norra Älvsborg, Morgan Larsson, blev utesluten ur partiet och hela distriktet ställdes under tvångsförvaltning under en stor del av förra året. Det beslutet togs med röstsiffrorna åtta mot sju i partistyrelsen.

På tisdag skulle Norra Älvsborg ha haft årsstämma, men så blir det inte. Sju av åtta styrelseledamöter hoppar av partiet, liksom hälften av medlemmarna gjort i år. Någon verksamhet har distriktet inte haft på ett år.

Men nu kan den uteslutne Morgan Larsson få sin revansch. För enligt våra källor har några av avhopparna bestämt sig för att engagera sig i det nybildade Välfärdspartiet som ställer upp i regionvalet med just Morgan Larsson som initiativtagare.

Sjukvårdsdistriktets göteborgsdistrikt har stämma i nästa vecka och fram till dess lär inget hända. Men enligt en källa i styrelsen kan det bli avhopp också i Göteborg.

Där liksom i Norra Älvsborg finns en utbredd uppfattning att Sjukvårdpartiet i Västra Götaland styrs diktatoriskt av fyra personer. Kritikernas främsta måltavla är partiets tyngsta regionpolitiker Susanne Aronsson.