Bobbys död en olycka hävdar sambon

Mannen som misstänks ha mördat tio-årige Bobby som anmäldes försvunnen i Göteborg hävdar nu att pojken dött genom en olyckshändelse.

Den uppgiften förde han fram igår genom sin försvarsadvokat Per Oehme. Advokaten säger till TT att orsaken till varför man ändå försökt dölja vad som hänt förmodligen kommer att klarna så småningom.

Mammans sambo förhördes igår och förnekar fortfarande liksom mamman att han har mördat någon.

Den rättsmedicinska undersökningen av den kropp som hittades i Lovsjön utanför Jönköping i fredags och som polisen tror är den 10-årige Bobbys kropp är ännu inte klar.

Både Bobbys mamma och hennes sambo är häktade sen i fredags på sannolika skäl misstänkta för mord på 10-årige Bobby. Idag blir det förhör av mamman.

Kronologi fallet Bobby

29 januari 2006: 10-årige Bobby anmäls försvunnen av sin mamma och hennes sambo. Pojken skulle ha försvunnit från parets bil när de stannade till i Bäckebol på Hisingen för att handla.

30 januari 2006: Ett storskaligt sökande dras igång efter pojken. Hundpatruller och ridande poliser söker i området kring Bäckebol. Även frivilliga samt militär från Halmstad och Skövde deltar i sökandet. Totalt handlar det om ett 50-tal personer som söker.

2 februari 2006: Polisen avslutar sitt aktiva sökande efter Bobby.

3 februari 2006: Fallet Bobby tas upp i tv-programmet Efterlyst. Men inga tips kommer in som gör att pojken kan hittas.

14 februari 2006: Bobbys mamma och hennes sambo grips skäligen misstänkta för mord på pojken. De grips i sitt hem i Jönköpings län och förs till polishuset i Göteborg för förhör.

17 februari 2006: Eksjö tingsrätt häktar paret på sannolika skäl misstänkta för mord på Bobby. Det är den starkare misstankegraden. Samma dag hittar polisen en kropp som misstänks vara Bobby i Lovsjön utanför Jönköping.

20 februari 2006: Mammans sambo hävdar att Bobbys död var en olyckshändelse. Paret fortsätter att neka till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista