Vild biljakt genom Göteborg

En vild biljakt har gått genom stora delar av Göteborg under förmiddagen på söndagen och i dess spår har flera trafikolyckor skett.

Allting började strax innan elva på förmiddagen när en polisbil upptäckte en falskskyltad Volvo i Partille. Men när polisen skulle stoppa bilen trampade de på gasen i stället.

Färden gick bland annat genom centrala Göteborg, till Hisingen, Frölunda och Mölndal. Flera polispatruller och polishelikopter deltog.

De flyende männen i en stulen Volvo V70 slängda flera föremål mot polisen under den 40 minuter långa jakten, bland annat bouleklot, bilstereoapparater och en kofot.

Flera privatbilister drabbades också av deras framfart och ett flertal bilar har fått plåtskador. När männen kom körande på E6:an vid Flöjebergsmotet rammade dom en polisbil och körde sen in i flera andra bilar. Men inga personer uppges vara skadade.

Männen som kunde gripas är en 27-åring från Göteborg och en 21-åring från Falköping. De var drogpåverkade och är kända av polisen sedan tidigare för våldsbrott och narkotikabrott.
I flyktbilen hittades förutom narkotika även stöldgods. Bland annat ett kontokort från en stöld i Alingsås igår.

Efter sin vansinnesfärd genom Göteborg är nu männen misstänkta för en rad brott.
Dessa är framkallande av fara, försök till grov misshandel, försök till våld mot tjänsteman, märkesförfalskning, tillgrepp av bil, grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott, drograttfylleri och stöld.