Ingen kris i Blåvitt anser nyvald ordförande

Ordföranden för IFK Göteborg, Bengt Halse, beviljades igår ansvarsfrihet för året som varit. Däremot får klubbens förre kassör Janne Nilsson vänta på eventuell ansvarsfrihet.

Till ny ordförande i IFK Göteborg valdes som väntat Stig Lundström.

Sex personer är delgivna misstanke om olika ekonomiska brott. Upprinnelsen till brottsutredningen var spelaren Peter Ijehs övergång från Malmö FF till IFK Göteborg. Ijeh fick en ”gåva” värd 1,2 miljoner kronor av kassören Jan Nilsson, också han numera brottsmisstänkt. Skatteverket anser att det inte var en gåva utan lön. Ijeh är dock inte längre misstänkt för något brott.

IFK Göteborg har en skatteskuld på cirka 12 miljoner kronor. I slutet av januari förföll skulden till betalning. Några pengar betalades dock inte in och klubben fick en betalningspåminnelse. I slutet av februari begärde klubben anstånd med skatten.

Skatteverket har dock sagt nej till anstånd utom för en mindre del av skatteskulden. Det betyder att IFK ska betala in nästan 10 miljoner kronor. I söndags beslutade styrelsen att föreningen ska betala skatteverkets krav på 9,9 miljoner plus ränta. Betalningen kan ske genom att man bland annat tar ett redan beviljat banklån på 7,5 miljoner kronor med Kamratgården som pant. Pengarna skall betalas under innevarande vecka.