Fastställda domar mot fd ledare i Frölunda Hockey

Domarna mot tre av de dömda i skattehärvan kring Frölunda Hockey står fast. Men Benny Gustafssons advokat Tommy Nilsson säger till Radio Göteborg att han å sin klients vägnar kommer att söka prövningstillstånd i Högsta Domstolen.
För ett år sedan dömde tingsrätten fyra personer för inblandning i de olagliga skatteaffärerna. Domarna överklagades av förre klubbdirektören Benny Gustafsson som av tingsrätten dömts till ett och ett halvt års fängelse, samt av två spelaragenter varav den ena dömdes till två års fängelse av tingsrätten och den andre till villkorlig dom och böter. Alla tre ville att hovrätten skulle fria dem. Åklagaren har också överklagat, fast då för att få straffen skärpta. Hela affären handlar om att Frölunda Hockey på ett olagligt sätt ska ha hyrt flera spelare från ett västindienregistrerat bolag, och på så sätt sluppit undan skatt och sociala avgifter mot att bolaget fått provision på spelarlönerna. Spelarna i sin tur har kunnat kvittera ut oskattade pengar från bolaget och uppgett felaktiga inkomstuppgifter i sina deklarationer. Det är åklagarens uppfattnings som tingsrätten till stor del stödde. Och nu även hovrätten, som alltså fastställde tingsrättens domar. Den fjärde som dömdes i tingsrätten - förre klubbkassören, Sverker Olsson, som dömdes till ett tre månaders fängelse straff för inblandning i skattehärvan, han har inte överklagat sin dom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".