100 djurgårdssupportrar gripna för våldsamt upplopp

Sammanlagt sju personer är anhållna i samband med fotbollsmatchen mellan GAIS och Djurgården i går. Två personer är misstänkta för våldsamt upplopp och de övriga är misstänkta för misshandel i olika grad.

Polisen grep 119 djurgårdssupportrar och omhändertog ett 30-tal GAISare.

Det började en knapp timma före matchstart - djurgårdsfansen började, enligt polisen att kasta stolar, flaskor och glas från uteserveringarna på Avenyn. Det blev även stökigt vid en krog vid Östra Hamngatan där det fanns GAIS-supportrar och när djurgårdare kom dit, sattes ett större bråk i gång där.

Runt 2 000 Djurgårdsfans hade med buss och tåg tagit sig till Göteborg inför matchen mot Gais. Specialutbildade poliser var avdelade för att hålla lugnt på stan och vid 16-tiden grep polisen dom dryga 100 Djurgårdssupportrar misstänkta för våldsamt upplopp och förde dom till polishuset vid Skånegatan för förhör.

Både polis och åklagare fick kalla in förstärkningar.

Efter matchen tog polisen hand om ett 30-tal gaisare för ordningsstörning utanför en av sina stam-pubar i centrala stan.

En man fick ett benbrott i samband med ett bråk vid Brunnsparken och där polisen grep gärningsmannen. Och i Landvetter blev en man misshandlad, när en buss med Djurgårds supportrar stannade till på hemvägen. Djurgårdare gjorde sig även skyldiga till skadegörelse på Fjärrvärmeverket som ligger bredvid Shell.

Kvar på polishuset vid Skånegatan sitter två stockholmare, 18 och 29 år gamla misstänkta för våldsamt upplopp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista