Konstgjord framtidsstad i Kinnekulle

Omkring 1000 biljetter är redan sålda till teaterfestivalen Futuredrome, som ska äga rum i en konstgjord stad på Kinnekulle tre dagar i augusti.
Konstnärer som Lars Vilks och Ernst Billgren ska hjälpa till att bygga staden i kalkbrottet tillsammans med arkitektstudenter och elever från Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK). Artister som Freddie Wadling, the Orb och Röyksopp ska stå för musiken. Och slutligen ska allting filmas och redigeras till en långfilm. Futuredrome lockar alla möjliga - rollspelspelsfreaks, ravekids, science fiction-fanatiker, säger Wallgren. Allt som allt arbetar över 300 personer mer eller mindre ideellt med projektet. Ändå är Futuredrome en mycket dyr tillställning som kunnat bli verklighet bara tack vare ekonomiskt stöd. Bland annat är Göteborgs filmfestival, Västra Götalandsregionen och Chalmers tekniska högskola inblandade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".