Ytterligare en person häktad för dubbelmordet i Surte

En 20-årig man häktades idag av Alingsås tingsrätt misstänkt för inblandning i dubbelmordet i Surte i april.

Mannen som kommer från Göteborgs-området, häktades på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord. Mannen greps odramatiskt ute på stan i Göteborg tidigare i veckan. Han är ostraffad men förekommer i en förundersökning där han misstänks för narkotika- och vapenbrott. I måndags häktades en 34-årig göteborgare misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för grovt vapenbrott. Förra året dömdes han vid Helsingborgs tingsrätt för narkotikasmuggling. Den domen är överklagad.

Det var två privatpersoner som en onsdagsmorgon i slutet av april fann två män ihjälskjutna i Surte norr om Göteborg. Männen låg intill en bil på en väg nära Surtesjön. Mordoffren, 21 respektive 39 år gamla, var kända av polisen sedan tidigare. De hörde hemma i Västra Götaland. Tidigare i veckan fann polisen den röda bil som man letat efter. Bilen har enligt vittnen varit synlig i samband med mordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista