Sålde sprit till ungdomar från bilen

En man i 50-årsåldern åtalades idag för att regelbundet ha sålt öl och sprit till ungdomar utanför Torslandaskolan.

Den kom varje fredag – spritbilen – och sålde framförallt öl men också lite sprit till ungdomar.  50-åringen stod utanför Torslandaskolan och sålde ölen – oftast hela flak, men också enstaka spritflaskor. Varje fredag mellan sex och sju på kvällen kom den gröna pickupen – vilket verkar vara allmänt känt bland Torslandaungdomar. Det säger kammaråklagare Johan Udén till Radio Göteborg.

Men efter spaning slog polisen till den 5 maj och stängde verksamheten, som troligen varit ganska omfattande. Någon av tonåringarna berättade att han köpt alkohol elva gånger av 50-åringen.

Verksamheten har åtminstone hållit på från i december förra året, vilket är omfattande och åklagaren betraktar därför brottet – olovlig försäljning av alkohol – som grovt. Grovt också för att försäljningen riktat sig mot ungdomar.  

Den 50-årige mannen förnekar i huvudsak brott, men erkänner förstås försäljning av öl och sprit den dag då polisen spanade och slog till.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista