Ny bok visar vägen ut i naturen

”Västerut - natur mellan Vinga och Vättern” - så heter den nya praktbok om naturreservaten i Västra Götaland som just kommit ut – med några av länets och landets främsta naturskildare som upphovsmän.

– Det här är som gratis losec, det här är bättre än något antistresspiller, säger Biologen Stefan Edman från Ljungskile som är en av bokens två författare. 

Det är 100 av de sammanlagt 400 naturreservaten och nationalparkerna i Västra Götaland som är utgångspunkten i boken. Från Ramsvikslandet i bohusgranitens rike till Tresticklans nationalpark i Dalsland eller Tunhems ekhagar vid foten av Hunneberg.

Boken är ingen ordnär vägvisare utan snarare en kärleksförklaring i ord och bild. Och för bilderna svarar de kända naturfotograferna Tore Hagman och Jan Töve. Roger Olsson i Vänersborg är författare nummer två till boken.

– Det finns otroligt mycket fint att upptäcka i de här områdena och det är precis det vi vill berätta, säger, Roger Olsson, naturskribent från Vänersborg.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".