Tynnered får ny vårdcentral

Efter att två vårdcentraler i västra Göteborg stängdes för två år sedan blev trycket så stort att politikerna nu backar och öppnar en vårdcentral vid Opaltorget. Efter stängningen hänvisades patienterna till Hagens vårdcentral. Men nu har den flyttat och då behövs det återigen en vårdcentral i Tynnered.

Erland Lundell (m), vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i centrala och västra Göteborg, menar att det fanns goda grunder för att stänga vårdcentralerna, men att det kunde ha skötts på ett bättre sätt. 

– Ekonomin var betydligt sämre då, men det var en dåligt genomförd stängning där man inte kunde ge medborgarna besked om vart de skulle vända sig, säger Erland Lundell.

Distriktsläkaren Bengt Eliasson var en av dem som ifrågasatte stängningen. Han välkomnar beslutet att öppna en ny vårdcentral.

– Det är ett klokt beslut. När man tog bort vårdcentralerna gjordes ingen riktig konsekvensbeskrivning, säger Bengt Eliasson.

Men samtidigt är han tveksam till om det kommer att räcka.

– Man kommer att få tänka om långsiktigt och öppna fler vårdcentraler nära befolkningen i Götebor, säger Bengt Eliasson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".