Smugglare hade 60 kapslar kokain i magen

En 28-årig smugglare som svalt närmare 60 kapslar kokain åtalades igår, måndag, vid Göteborgs tingsrätt för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Mannen greps på ett hotell tillsammans med en medbrottsling.

28-åringen kom med flyget till Landvetter där han möttes av en nu medåtalad 42-åring. Tillsammans åkte de till ett hotell. Men 42-åringens sätt att parkera väckte en tulltjänstemans misstankar. Vid en kontroll visade sig att mannen är känd i samband med narkotikasmuggling.

När tullens spanare senare kom in i hotellrummet hittade de 39 narkotikakapslar. Resten var kvar i magen. 28-åringen medgav att han svalt kapslarna men ska inte vetat vad de innehöll.

42-årigen erkänner bara att han givit den andre 30 000 kronor och skaffat ett durkslag för att ta hand om kapslarna när de kom ut den naturliga vägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".