Väktare hyrs in av Mölndal även i sommar

Även i sommar kommer Mölndals stad att betala för att ha vakter som patrullerar i Stadshusparken.

Redan för åtta år sedan beslutade Centrumledningen i Mölndal att anställa väktare för att patrullera centrum. Sedan dess har väktarna även fått tillgång till en arrestlokal. Enligt socialdemokraten Patrik Karlsson har Centrum upplevts som tryggare sedan några år tillbaka.

Förhoppningen är att det ska bli likadant i sommar och därför satsar kommunen på vakter även i sommar – maximalt 91 000 kronor kostar det stan för att patrulleringen skall omfatta även Stadshusparken.

Centrumledningen och kommunen betalar därmed gemensamt för vakthållningen i centrum. Men Patrik Karlsson från kommunledningen är egentligen missnöjd med att dom tvingas betala vakter och säger i en kommentar ”att det är lite märkligt att Polisen inte kan sköta sina uppgifter och hålla ordning i Stadshusparken, utan att Mölndals stad måste bekosta detta genom att hyra in vakter. Ett rejält underbetyg till Polismyndigheten i Västar Götaland”, säger Patrik Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".