Västtrafik inför nytt kortsystem idag

Efter flera förseningar tog Västtrafik till slut sitt nya biljettsystem i drift i Göteborg idag. Från och med nu säljs endast de nya månadskorten som är laddningsbara och inte ska slängas efter att dom gått ut.

– Det berör dem som ska köper nytt månadskort idag, men man kan också resa klart på de gamla månadskorten, Jenny Lundin är informationsansvarig på Västtrafik...

Det nya kortsystemet skulle egentligen ha tagits i bruk redan tidigare i år, men den nya tekniken har krävt längre inkörningstid än man först räknat med.

– Vi har fått göra fler tester, det har dykt upp en del problem med tekniken som vi har behövt åtgärda, säger Jenny Lundin.

Samtidigt som de nya korten tas i bruk har taxorna för resor inom Västtrafik också förändrats – i vissa fall innebär det en höjning med nästan 50 procent.

– Vi har tagit ett helhetsgrepp på prissättningen i hela regionen och då blir konsekvensen att vissa får prissänkningar och andra får prishöjningar, säger Jenny Lundin. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".