Kapp-Ahl kräver skadestånd i hovrätten

Klädföretaget Kapp-Ahl fortsätter att kräva den förra hyresvärden Arkaden på skadestånd för kontraktsbrott.

Efter att tingsrätten gav hyresvärden rätt tidigare i år, överklagar nu butikskedjan till Hovrätten för Västra Sverige. Det var för drygt fem år sedan som huset Arkaden skulle renoveras och konceptet och blandningen av butiker skulle förändras. Klädkedjan Kapp-Ahl, som hade en butik i huset sades upp och erbjöds samtidigt nya lokaler i samma byggnad. Hyresvärden menade att de nya lokalerna var likvärdiga med de gamla - något man förbundit sig till att ordna enligt hyreskontraktet. Men Kapp-Ahl höll inte med - lokalen var för liten och hade ett sämre läge än den tidigare - och man drog Arkaden inför rätta och stämde dem på 46 miljoner kronor för kontraktsbrott. Men tingsrätten gick på hyresvärdens linje.

Nu överklagar alltså Kapp-Ahl till Hovrätten. Bland annat är företaget kritisk till hur tingsrätten inte lade vikt vid Hyresnämndens expertutlåtande - ett utlåtande som talade till klädkedjans fördel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".