Dom i Bobbyfallet idag

Idag klockan 10 väntas domen mot mamman och sambon som är åtalade för bland annat mord på tio-årige Bobby.

Åklagaren har yrkat att båda döms till livstids fängelse.

Mamman nekar till alla anklagelser medan sambon endest medger brott mot griftefriden och grovt falskt larm efter att paret anmälde Bobby försvunnen i Göteborg i slutet av januari.

Bobby utsattes enligt åklagaren för tortyrliknande misshandel och var när han anmäldes försvunnen redan död och dumpad i Lovsjön utanför Jönköping.

Dramat dag för dag

Hösten 2005: Mamman och den tioårige handikappade sonen Bobby flyttar från Västsverige till mannens ensligt belägna gård i Nässjötrakten.

December 2005: Bobby anmäls sjuk till skolan.

29 januari 2006: Mamman och sambon anmäler till polisen att Bobby försvunnit från deras bil när de gick för att handla på en stormarknad i Bäckebol i Göteborg. En omfattande sökinsats med hundar, polisbåt, helikopter, polis, militär och frivilliga inleds.

2 februari: Det aktiva sökandet avbryts.

14 februari: Mamman och sambon grips i sin bostad och förs till Göteborg. De anhålls skäligen misstänkta för mord.

17 februari: Eksjö tingsrätt häktar paret på sannolika skäl misstänkta för mord. Båda nekar till brott och säger att Bobby dött av en olyckshändelse. Mamman har under resan från Göteborg till Eksjö pekat ut en plats i Lovsjön söder om Jönköping där pojkens kropps sänkts.

22 februari: Resultat från obduktionen visar att kroppen är den tioårige Bobby.

17 mars: Mannen omhäktas och misstänks även för grovt falskt larm, grov misshandel, grovt olaga tvång och olaga frihetsberövande.

31 mars: Polisen kräver att paret betalar kostnaden för den onödiga sökinsatsen, 343 000 kronor.

2 maj: Åtal.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".