Arkivbild. Foto: Ingvar Andersson

Spritberget växer hos tullen i väntan på EG-dom

Samtidigt som Tullverkets spritlager bokstavligen svämmar över på grund av beslagtagen sprit så görs det hela tiden nya beslag.

I sommar kommer EG-domstolen besluta om det är rätt att beslagta sprit köpt på internet. Oavsett utslag kommer det kräva mycket resurser av tullen.

Senast i förrgår beslagtog tullen 34 pallar med sprit som var tänkt att distribueras till internet-beställare runt om i landet.

I sommar kommer ett utslag från EG-domstolen vhuruvida tullen får sprit beslagta köpt på internet. På Tullverket i Göteborg är man inte orolig att Sverige förlorar målet.

Men ovsett vilket utslag som EG-domstolen kommer att fälla så blir det mycket resurskrävande för Tullveket göra sig av med spritberget.

Om Sverige förlorar målet så måste Tullverket se till att den beslagtagna spriten återlämnas till dess rättmätiga ägare. 

Vinner Sverige målet ska spriten hällas ut och en stor mängd utredningar göras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".