Ville lifta med flyget till Albanien

En 32-årige alban bosatt i Göteborg tog sig tidigt på måndagen in på en av startbanorna på Landvetter Flygplats. Mannen misstänktes först för förberedelse till sabotage, men misstanken ändrades senare till olaga intrång.


Mannen uppgav för polisen att han ville lifta till Albanien och att han tagit sig in på flygplatsområdet genom att klättra över ett staket.
Därefter kom han in i flygplatsbyggnaden genom en dockningstunnel och slog sig ned i ett café, där han upptäcktes av SAS tekniker.

Nu är mannen försatt på fri fot.

(Mannen säger att han försökte lifta hem till Albanien. Nu är han fö
Mannen uppgav att han tog sig in på flygplatsområdet genom att klättra över ett staket, 100 meter från terminalen. Det säger polisens inre befäl i Mölndal Jan-Åke Stranne till Radio Göteborg. Därefter tog sig mannen in i flygplatsbyggnaden genom en dockningstunnel och satte sig i ett café. Där hittades han av en tekniker från SAS.

Den 32-årige albanske mannen säger till polisen att han skulle försöka lifta hem till Albanien. Mannen är försatt på fri fot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".