Åklagaren överklagar Bobby-dom

Även åklagaren överklagar domen mot Bobbys mamma och hennes sambo. Han vill ha dem fällda för mord och att fängelsestraffet blir längre än dom tio år paret dömdes till i tingsrätten.

Kammaråklagare Erik Handmark menar att både mamman och hennes tidigare sambo hade uppsåt att döda den tioårige Bobby och därför ska de fällas för mord och få ett hårdare fängelsestraff. Men även om hovrätten inte dömer dem för mord vill åklagaren att straffen ska skärpas.

I tingsrätten krävde han livstid.

Både mamman och hennes sambo dömdes i tingsrätten till tio års fängelse för bland annat grovt vållande till annans död och grov misshandel men ansåg inte att det gick att bevisa mord.

Trots det tänker åklagaren samma bevisning i hovrätten som i tingsrätten.

I måndags överklagade mannen sin dom. Han vill frias helt från brotten som rör övergreppen mot Bobby och pojkens död. För brott mot griftefrid och grovt falsklarm anser mannen att fängelsetiden ska vara väsentligt kortare.

Mamman har ännu inte överklagat. Hon har fram till på fredag på sig innan överklagandetiden går ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".