Polisman frias för krock

Den polisman som i oktober var inblandad i en krock på Härskogsvägen, friades idag helt av Alingsås tingsrätt. Han stod åtalad för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, efter att den bilist som polismannen krockade med fått allvarliga skador. Enligt tingsrätten är det inte bevisat att olyckan inträffade för att polismannen haft för hög fart eller kommit över på fel körbana.

Det var i oktober förra året som polismannen tillsammans med en instruktör övade utryckningskörning. Enligt åklagaren hade polismannen för hög fart när han kom in i en kurva och kom över på fel sida vägen och krockade med en personbil. Mannen i personbilen fick allvarliga skador och hade svårt att andas. De bägge poliserna hjälpte mannen till dess att ambulans kom till platsen.

Tingsrätten kritiserar i domen utredningen av olycksplatsen och anser att den inte uppfyller de krav som ställs på utredningar after allvarliga trafikolyckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".