"Hustrumordet är en familjetragedi"

Den 57-årige man som igår sköt ihjäl sin hustru mitt i ett bostadsområde i Johanneberg, vårdas fortfarande på Sahlgrenskas intensivvårdsavdelning efter att han även försökt begå självmord.

Polisen är fortfarande förtegen om motivet till dådet men enligt presstalesmannen Jan Strannegård rör det sig om en familjetragedi.
Exakt vad som fått den 57-årige mannen att igår eftermiddag ta fram ett gevär och skjuta sin maka mitt i ett bostadsområde i Johanneberg, är fortfarande höljt i dunkel.
Mannen som tidigare är helt okänd av polisen, misstänks nu för mord samtidigt som han vårdas själv för skottskador i bålen efter ett misslyckat självmordsförsök.

Sahlgrenskas läkare säger att läget för honom är allvarligt men stabilt och medan polisen väntar på att kunna förhöra honom går nu arbetet vidare, dels ska man genomföra en teknisk undersökning av olyckplatsen, dels av det gevär som användes vid dådet.
Om det är mannens eget vapen som använts och om han haft vapenlicens för det är frågor som kommer att få svar.

Dessutom kommer alla de vittnen som befann sig i närheten av parkeringsplatsen i Johanneberg där familjetragedin skedde, nu att höras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".