Polisen varnar för rån i gångtunnlar

En ung man blev inatt rånad när han gick i en gångtunnel i Frölunda. Flera så kallade gångtunnelrån har inträffat i Frölunda den senaste tiden, polisen misstänker att det är samma gärningsmän.

Tillvägagångssättet ser likadant ut. Tre, fyra män i 20-25årsåldern väntar in ett ensamt offer, slår ner personen och tar plånbok och klocka.

Rånen inträffar kvällar och nätter, ofta helger. Utsatta platser är framför allt de långa tunnlarna mellan Frölunda torg och Briljantgatan och mellan Lergöksgatan och Smyckegatan.

Polisen bevakar nu platserna särskilt genom att patrullera med bilar igenom tunnlarna.

Rånet i natt inträffade när en 18 årig man stigit av spårvagnen. Han hade först blivit hindrad av en annan man på spårvagnen, så att han kom att gå av en hållplats senare. Där väntade fler kompisar till den hotande mannen, som rånade 18-åringen i en gångtunnel. Enligt Mats Rilemark, inre befäl vid Frölundapolisen har man gott hopp om att identifiera rånarna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".