Göteborgare häktad misstänkt för våldtäkt på 12-åring

En lärare och före detta ungdomsledare i Göteborg är misstänkt för att ha våldtagit en 12-årig flicka. Mannen häktades på torsdageftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.

- Det jag kan säga är att vi har en man som är anhållen misstänkt för våldtäkt mot barn. Det grundar sig på att han greps på ett hotellrum på Eksjö stadshotell och vi misstänker också att brottet skett där, säger Christer Edlund, kommissare vid polisen i Eksjö.

Polisen är mycket förtegen och vill inte säga något om mannens bakgrund. Men Sveriges Radio Göteborg Västekot och Radio Jönköping kan idag genom en kartläggning avslöja att den 44-åriga mannen under så gott som hela sitt vuxna liv jobbat med ungdomar.

I nästan 10 års tid var han ungdomsledare i en förening i Göteborg. Han har även varit fritidsassistent och sedan lång tid jobbar 44-åringen som lärare vid en av Göteborgs skolor där han är föreståndare för en högstadieklass.

Enligt nättidningen Höglandsnytt ska mannen ha kommit kontakt med den 12-åriga flickan på en internetchatt och de stämde träff på hotellet.

Men flickans kompis berättade om träffen för en vuxen som i sin tur kontaktade mamman till den 12-åriga flickan. Polisen kopplades in och mannen kunde gripas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".