Göteborgsförorter mest otrygga av storstäderna

Invånarna i Gårdsten, Bergsjön, Hjällbo och Norra Biskopsgården känner sig betydligare otryggare och räddare för att gå ut, än människor som bor i till exempel Rinkeby, Tensta, Alby i Stockholm och Rosengård i Malmö.
Det visar en ny enkätundersökning från integrationsverket. Göteborgsförorterna upplevs som otryggast av de tre storstadsområdena Bergsjön, Gårdsten, Hjällbo och Norra Biskopsgården har fått pengar från regeringens storstadsprojekt bl a för att förbättra sin stadsmiljö. I höstas uppgav mer än hälften av invånarna i de här Göteborgs stadsdelarna att de kände sig otrygga om de gick ut ensamma på kvällarna. Och i Bergsjön har ett aktivt arbete nu påbörjats för att göra stadsdelen tryggare. Buskar har huggits ner, gatubelysningen har förbättrats och spårvagnshållplatserna har delvis gjorts om. Marianne Hermansson på Agenda 21-kontoret i Bergsjön tror att faktumet att förortsborna i Göteborg är otryggare än de i Malmö och Stockholm delvis beror på att de andra två storstäderna kommit igång tidigare med sina upprustningsprojekt i förorterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".