Två dog i drunkningsolyckor

Ytterligare två personer , en 27-åring i Partille och en 50-åring i Alingås, har drunknat det senaste dygnet, i en sommar med ett stort antal drunkningsolyckor.

En 27-årig man föll i vattnet och drunknade i Stora Kåsjön i Partille utanför Göteborg i går kväll. Han hade rott ut ensam i en båt trots att han inte var simkunnig.

Flera personer bevittnade olyckan och rodde genast ut i två båtar för att leta efter 27-åringen, men det var först när räddningstjänstens snorkeldykare kom till platsen som han kunde hittas. Efter cirka 40 minuters hjärt- och lungräddning kunde räddningstjänstens personal konstatera att mannens liv inte gick att rädda.

Även i Alingsås drunknade en man i går. En man i 70-årsåldern drunknade i sjön Mjörn vid Simmenäs, men det tror inte ligga något brott bakom olyckan. Mannen fördes i ambulans till Alingsås lasarett men hans liv gick inte att rädda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".