Gränspolis anmäld för att ha försökt lura asylsökande

En polisinspektör anställd vid gränspolisen har anmälts för tjänstefel till disciplinenheten.

Anledningen till anmälan är att polisinspektören skall ha lurat en asylsökande flykting till ett möte efter att det var beslutat att den asylsökande skulle avvisas.

Enligt den asylsökande mannens ombud uppgav, så polisinspektören till mannen att han skulle träffa polisen översätta ett dokument från hans hemland som nyligen kommit in, men mannen fattade misstankar och valde att inte komma till mötet med polisen. När mannens ombud vid ett senare tillfälle bad att få se den inkomna handlingen visade det sig att det var ett dokument mannen själv lämnat till migrationsverket redan 2003. När ombudet kontaktade polisinspektörens chef valde chefen att anmäla händelsen till disciplinenheten.

Den asylsökande mannen håller sig tills vidare gömd och har på nytt ansökt om asyl i Sverige.

Lars melenholt i kållered.

Enligt vad den asylsökande mannens ombud uppgav, så sa polisinspektören till den asylsökande att han skulle träffa polisen och översätta ett dokument från hans hemland som nyligen kommit in.

Men mannen fattade misstankar och valde att inte komma till mötet med polisen. När mannens ombud vid ett senare tillfälle bad att få se den inkomna handlingen visade det sig att det var ett dokument som den asylsökande själv lämnat till migrationsverket redan 2003.

När ombudet kontaktade polisinspektörens chef valde chefen att anmäla händelsen till disciplinenheten. Den asylsökande mannen håller sig tills vidare gömd och har på nytt ansökt om asyl i Sverige.