Rekordkvartal för Volvokoncernen

Volvokoncernen har ekonomiskt gjort sitt bästa kvartal någonsin, skriver Volvos koncernchef Leif Johansson i en kommentar till Volvos halvårssrapport som presenterades idag.

Det har varit ett bra halvår för Volvokoncernen och det är framför allt halvårets sista tre månader som varit starka.

Vinsten för senaste kvartalet steg med 22 procent till över 6,5 miljarder kronor och det är mer än vad analytikerna hade förväntat sig.

I en kommentar till rapporten skriver koncernchefen Leif Johansson om en fortsatt ökad försäljning för samtliga affärsområdet och att koncernen för första gången som helhet uppnått en rörelsemarginal på 10 procent.

På grund av fulltecknade orderböcker har lastbilsförsäljningen som väntat gått nedåt i Nordamerika men samtidigt är efterfrågan på lastbilar i Europa är större än väntat och nu höjer Volvokoncernen prognoserna för den framtida lastbilsförsäljning.

En stark konjuktur i Europa och den höga försäljningstakten i Nordamerika gör att bolaget tror sig kunna sälja 10 000 fler lastbilar vardera på de olika marknaderna.

Koncernchefen Leif Johansson avslutar sin rapportkommentar med en positiv framtidstro och pratar om en intressant framtid på nya marknader som Indien, Ryssland och Kina.