Cash-korten ett fiasko

Cash-funktionen på bankomatkorten har inte varit någon succé. Ofta fungerar inte kortläsarna i butikerna och det är för krångligt att hålla på att ladda korten, tycker användarna.
När cashkorten infördes 1997 var det tänkt att människor skulle sluta använda sedlar och mynt och istället använda cashkortet som var tankat med pengar ungefär som ett telefonkort. Så har det inte blivit. Kenneth Carlsson som är marknadschef på Föreningssparbanken håller med om att det inte är så många som använder cashfunktionen Och dom rena cashkorten alltså dom som inte är också är bankkort kommer troligen att försvinna tror Kenneth Carlsson. Cashfunktionen som finns på bankkorten kan nu komma till nytta i alla fall. Men nu som en säkerhetsspärr för att göra bankkort omöjliga att kopiera. Men det kräver nya apparater i affärerna för att läsa av bankkorten. Och därför gäller det för bankerna att övertyga handeln att införa nya kortapparater.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".