Brist på förskollärare i Göteborg

Bristen på förskollärare i Göteborg blir allt större. Ny statistik från Lärarnas riksförbund visar att det i maj och juni fanns över 300 lediga platser för förskollärare och fritidspedagoger i Göteborg i år.

Just nu ligger 39 annonser ute på Göteborgs stads hemsida om jobb som förskollärare. Den största bristen finns i förorterna.

Enligt statistik från Lärarnas riksförbund fanns det i maj och juni i år 304 lediga platser för förskollärare och fritidspedagoger i Göteborg, en ökning med 11% jämfört med samma period förra året. I hela Västra Götalands län ligger ökningen på knappt 6%

Detta är ändå ingenting om man jämför med hur det såg ut för fyra år sedan. Då var bristen nästan dubbelt så stor som nu, men den nya babyboomen gör att Lena Edgren, som är utvecklingschef för förskolorna i Majorna, ändå funderar över hur det ska framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".