Folkpartist hävdar att inloggningsuppgifter kom från SSU

Niklas Lagerlöf från Falköping, distriktssordföranden i Liberala ungdomsförbundet Väst och tredjenamnet på riksdagslistan i Skaraborg, har också haft tillgång till information från socialdemokraternas datanätverk. Enligt Folkpartiet ska Niklas Lagerlöf fått inloggningsuppgifterna från en SSU-are i Skaraborg.

Niklas Lagerlöf avgick sent igår kväll från alla uppdrag och kandidaturer. Enligt Folkpartiet ska Niklas Lagerlöf fått inloggningsuppgifterna från en SSU-are i Skaraborg.

Men att Lagerlöf skulle fått inloggningsuppgifter från SSU i Skaraborg, är inte sant menar Niklas Sörman, ombudsman för SSU Skaraborg. Sörman menar att SSU Skaraborg överhuvudtaget inte har tillgång till några inloggningsuppgifter. Skulle de haft det skulle de dessutom aldrig ha lämnat ut dem till en folkpartist.

Förutom LUF västs ordförande har Liberala ungdomsförbundets (LUF) pressekreterare erkänt dataintrång och LUFs förbundssekreterare pekas också ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".