Stadsdelar missar varandras behov

Igår berättade Västekot att stadselarna Linnéstaden, Centrum och Majorna inte tycker sig ha behov av elva lägenheter som står tomma på äldreboendet Vegahusen vid Slottsskogen.

Men SDN-systemet verkar ha gjort de tre stadsdelarna blinda för andras behov än de egna.

Andra stadsdelar kan ha varit intesserade av äldreplatserna men överblicken är bristfällig och boendeplanerarnas datasystem uråldrigt.

Chefen för äldreomsorgen i Linnéstaden Lena Angervall medger för Västekot att man endast utgått från de tre centrumstadsdelarnas behov men att de elva platserna går att öppna om andra stadsdelar visar intresse. Det har de hittills inte gjort.

Boendesamordnarna verkar inte använda sitt IT-stöd särskilt mycket utan ringer eller epostar varandra istället när det behövs. Men nu ses hela datasystemet för samhällsservicen över.

Vid årskiftet hade över 300 gamla i Göteborg fått rätt till särskilt boende men ännu inte flyttat in någonstans. De flesta äldre verkar dock vilja bo kvar i sin gamla stadsdel.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".