Ökad börda för sjukvårdsupplysningen i Göteborg

Sjukvårdsupplysningen i Göteborg beräknas spara i storleksordningen 80 miljoner kronor åt den övriga primärvården i staden, genom att patienter ringer dit istället för att gå till en mottagning.
Men nu vill regionen skära ned på sjukvårdsupplysningens personal, samtidigt som antalet som ringer dit förväntas öka. Sjukvårdsupplysningen i Göteborg har 28 sjuksköterskor som svarar i telefon och 600 000 personer inom sitt distrikt. Från årskiftet minskas anslagen så att två tjänster försvinner, ett beslut som Margareta Fritze inte ser någon logik i. Även Monika Stråle, som är sjuksköterska på sjukvårdsupplysningen har svårt att förstå vitsen med beslutet. Förutom att man kan räkna med att fler patienter kommer att söka sig till olika mottagningar istället, så kommer trycket att öka ytterligare på sjukvårdsupplysningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".