Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Småbåtsmarina stoppas

Publicerat fredag 29 september 2006 kl 06.43

Planerna på en småbåtshamn vid kajen nedanför Gasklockan ser ut att gå i stöpet.

Trots att flera tusen småbåtsägare väntar på båtplats och att det saknas specifika byggplaner för området säger trafiknämnden nej.

Alla tillfrågade myndigheter och kommunala bolag har ställt sig positiva till en småbåtsmarina vid Gullbergsvass.

Men trafiknämnden säger nej eftersom de inte vill binda upp någon verksamhet vid området.

- Det kommer att hända ganska mycket i Gullbergsvass-området de närmsta åren. Då kan vi inte binda fast oss vid ny verksamhet. Man etablerar inte 150 båtplatser och tar bort dem om 4-5år, säger Leif Blomqvist som är ordförande i trafiknämnden till Västekot.

Hur tidplanen ser ut är oklart men Leif Blomqvist och de alla andra i trafiknämnden ser i framtiden både bostäder, kontor, industri och cykelbro i det nergångna stråken vid Gasklockan där de gamla båtvraken och renoveringsobjekten ligger förtöjda längs kajen.

Men Dan Westerlund, mannen som vill anlägga en småbåtshamn vid Gullbergsvass ser ingen konflikt mellan sina och trafiknämndens planer.

Han nöjer sig inte med nobben från trafiknämnden utan kommer att driva planen på en småbåtshamn innanför Göta Älvbron vidare.  

(Hur tidplanen ser ut är oklart men Leif Blomqvist och de alla andra i trafiknämnden ser i framtiden både bostäder, kontor, industri och cykelbro i det nergångna stråken vid Gasklockan där de gamla båtvraken och renoveringsobjekten ligger förtöjda längs kajen.

Men Dan Westerlund, mannen som vill anlägga en småbåtshamn vid Gullbergsvass ser ingen konflikt mellan sina och trafiknämndens planer.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".