Småbåtsmarina stoppas

Planerna på en småbåtshamn vid kajen nedanför Gasklockan ser ut att gå i stöpet.

Trots att flera tusen småbåtsägare väntar på båtplats och att det saknas specifika byggplaner för området säger trafiknämnden nej.

Alla tillfrågade myndigheter och kommunala bolag har ställt sig positiva till en småbåtsmarina vid Gullbergsvass.

Men trafiknämnden säger nej eftersom de inte vill binda upp någon verksamhet vid området.

- Det kommer att hända ganska mycket i Gullbergsvass-området de närmsta åren. Då kan vi inte binda fast oss vid ny verksamhet. Man etablerar inte 150 båtplatser och tar bort dem om 4-5år, säger Leif Blomqvist som är ordförande i trafiknämnden till Västekot.

Hur tidplanen ser ut är oklart men Leif Blomqvist och de alla andra i trafiknämnden ser i framtiden både bostäder, kontor, industri och cykelbro i det nergångna stråken vid Gasklockan där de gamla båtvraken och renoveringsobjekten ligger förtöjda längs kajen.

Men Dan Westerlund, mannen som vill anlägga en småbåtshamn vid Gullbergsvass ser ingen konflikt mellan sina och trafiknämndens planer.

Han nöjer sig inte med nobben från trafiknämnden utan kommer att driva planen på en småbåtshamn innanför Göta Älvbron vidare.  

(Hur tidplanen ser ut är oklart men Leif Blomqvist och de alla andra i trafiknämnden ser i framtiden både bostäder, kontor, industri och cykelbro i det nergångna stråken vid Gasklockan där de gamla båtvraken och renoveringsobjekten ligger förtöjda längs kajen.

Men Dan Westerlund, mannen som vill anlägga en småbåtshamn vid Gullbergsvass ser ingen konflikt mellan sina och trafiknämndens planer.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista