Tre släktingar misstänkta för hot mot kvinna

Tre personer har anhållits i Göteborg misstänkta för olaga hot. Personerna misstänks ha hotat en ung kvinna som är släkting till dom.
- Igår på dagen kom en anmälan in om olaga hot från en ung kvinna som hotats, säger Mats Glansberg, informatör på polisen till Västekot, Radio Göteborg. Kvinnan uppgav att hon utsatts för samma sak som hänt Fadime Sahindal. Polisen upprättade en anmälan och när kvinnan skulle träffa sina släktingar på eftermiddagen kunde polisen gripa tre nära släktingar. Polisen såg allvarligt på hotet och de tre personerna sitter nu anhållna. Finns det någon risk att polisen överreagerar? - Nej, det tror jag inte. När en människa hotas till livet kan man knappast överreagera, säger Mats Glansberg. Sen får man hela vägen göra värderingar och efter gripandet har man förhör för att se vilken substans som finns i anmälan och efterhand visar det ju sig om det fortfarande är ett allvarligt hot och har den det får man ju fortsätta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".