Boende hoppas på ett avslut

När utredningen om ett flera år gammal mord i Karlskrona fick liv igen fick även de boende i området Kungsmarken nytt hopp om att fallet ska lösas.

Polisens utredning mot den man som är misstänkt för att ha slagit ihjäl en 56-årig man i Karlskrona för snart tre år sedan fortsätter. Och i bostadsområdet Kungsmarken, där mordet skedde i december 2003, lever minnesbilderna kvar.

– Jag minns hur polisen spärrade av trappuppgången och startade med att knacka dörr i området, säger Lennart Hansson, som bor i närheten av den lägenhet där mannen mördades.

Mordet väckte stor uppståndelse och diskuterades flitigt under lång tid och enligt Lennart Hansson fanns det en oro att gärningsmannen skulle komma från området.

På torsdagen väntas den mordmisstänkte 35-åringen begäras häktad.

– Skulle det visa sig att det här nu går mot sitt slut efter snart tre år är det väldigt skönt för alla oss som bor här i området, säger Lennart Hansson.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".